con1_meny_top_over.png  con1_meny_top_shadow.png
con1_logo        Glöte Byalag
con1_meny_top_under.png

   

 

2011

2012-01-30

Stadgeändring

Årsstämman beslutade om en revidering av föreningens stadgar. De nya stadgarna finns att ladda ner på sidan Filnedladdning.

2012-01-13

Kluriga rundan igång igen

Idag startar vi Kluriga rundan runt sjön. Omkring den 1:a varje månad sätter vi upp 10 påståenden som du får klura på, om påståendet är sant eller falskt.

Du lämnar inga svar men facit kommer att finnas på anslagstavlan efter att en runda är över. På så sätt får du träna både hjärta och hjärna när du tar dig runt sjön i vinter. Lycka till!

2012-01-11

Jultipsrunda avklarad

Vår mesta "Tipsrundare" Inger i Västgaln vann fruktkorgen som Byalaget lottade ut till de som gick runt sjön under julledigheten. Grattis säger vi!

 

2012-01-01

Den gångna jul- och nyårshelgen

Med facit i hand var det tur att vi inte försökte tända marschaller genom byn denna julhelg. På julaftonen blåste det kraftigt, på annandagsmorgonen var det orkanstyrka i vindbyarna och på nyårsaftonen visade termometern - 26 grader. Gott Nytt År!

2011-12-29

Orkanvindar

Vid 2-tiden på natten den 27 december uppmättes vindar på drygt 43 m/sek på Glötesvålen. Medelvinden under 10 min var ca 34 m/sek, ganska blåsigt alltså.

Image1.jpg

2011-12-22

Jultipsrunda

Årets Jultipsrunda runt sjön startar den 23 december och pågår fram till den 8 januari. I år är vinsten en fin fruktkorg som lottas ut bland de som traskat runt. Ni som är ute och åker skoter kan hjälpa till genom att trampa cykelvägen så blir det enklare att gå.

2011-12-19God Jul

En vit och God Jul

Vintern har kommit på riktigt och det blir en vit jul. Jultomten på virkeslasset vid Glötegården är årets julhälsning från Glöte Byalag. Vi önskar er alla en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!

2011-12-15

Vindkraftsprojektet tar vintervila

Nu är höstens planerade arbeten klara på Glötesvålen och projektet tar ledigt till fram på vårkanten. Då planerar man att bl a bygga vägar uppe på vålen och gjuta fundament.

2011-12-15

Kallelse till Årsstämma för Glöte Byalag

Årsstämman för Glöte Byalag kommer att hållas den 29 januari 2012 kl 16 på Glötegården. Ärenden enligt föreningens stadgar samt förslag till revidering av stadgarna.

2011-11-21

Möte om vindkraftsprojektet

Den 30 november kl 18.30-20.00 är alla välkomna till Glötegården. O2 kommer att berätta om projketet på Glötesvålen och svara på frågor. Välkomna! Fika.

2011-11-15

Julstämning

Byalaget har länge haft ansvar för tändning av marschaller genom byn, ca 100 stycken har tänts 3 gånger under jul- och nyårshelgen i flera år.

Trots att många ställt upp under åren blir genomförandet ändå betungande för de som organiserar och utför arbetet. Därför har Byalaget beslutat att ordna en lite enklare julhälsning i år, till bybor och till de som passerar genom byn.

Men marschaller och jul hör ju ihop, därför uppmanar vi alla att under högtidsdagarna tända några på sina gårdar, så som traditionen var förr i tiden.

Glöte Byalag vill samtidigt passa på att tacka alla som ställt upp med arbetsinsatser och pengar under åren som gått. Och om någon ändå vill skänka en slant till mer bestående juldekorationer är vi tacksamma. Marschallpinnarna kommer dock att finnas kvar om någon vill ta upp traditionen.

2011-11-15

Kluriga rundan

Nu ska vi pröva en ny aktivitet längs den fina promenadvägen vi har runt sjön. Omkring den 1:a varje månad sätter vi upp 10 påståenden. Du får klura ut om om påståendet är sant eller falskt.

Du lämnar inga svar men facit kommer att finnas på anslagstavlan efter att en runda är över. På så sätt får du träna både hjärta och hjärna när du tar dig runt sjön i vinter. Vi kommer att köra Kluriga rundan hela vintern på försök, med ett avbrott för Jultipsrundan.

Många kan göra en insats genom att trampa och sladda vägen, då går det att gå runt sjön även på vintern. Första omgången sitter redan uppe.

Lycka till!

2011-11-14

Glöte Byalag får egen domän

Styrelsen för Glöte Byalag beslutade på sitt senaste möte att inkaffa ett eget domännamn www.glotebyalag.se eftersom vi allt oftare får frågor som rör vindkraftsprojektet och Bygdepengen. Då är det bra att kunna hänvisa till en enkel och logisk adress.

2011-11-03

Nya bilder från vindkraftsprojektet

Nu finns dagsfärska bilder uppladdade under vindkraftsprojekt.

2011-10-30

Glöte Byalag får ny hemsida

Idag läggs Byalagets nya hemsida ut. Här kommer vi att rapportera om vad som händer i byn och i vindkraftsprojektet på Glötesvålen. Vem som helst är välkommen att skicka in en kort text om vad som händer eller har hänt som är av allmänt intresse. Webbredaktören tar sig fritheten att redigera och solla i inskickat material. Skicka till byalagets e-postadress.

2011-10-28

It takes three to tango

Evenemanget på Glötegården i går kväll "var det bästa jag sett på många år" enligt en besökare. Nästa tillställning på Glötegården blir den 9 november, en teaterställning "Aftonens ämne är kärlek". Se mer på Glöte Byportal www.glotebyalag.se

2011-10-28

Grovbrytning av den nya vägen från Dravagen klar

Den nya vägen som går från Dravagen och ansluter Klavvägen är nu klar men man vill undvika onödig trafik eftersom den inte är grusad.

2011-10-28

Krossen har anlänt

En mindre knack ska inom kort påbörja arbetet med att "knacka" sönder mindre berg. Krossverket ska också snart köra igång och tillverka material till vägarna.

2011-10-25

Avtäckning av bergtaget pågår

Nu har väg brutits till nya bergtaget och avtäckning av området är påbörjat.

2011-09-30

Bommar uppsatta

Vägbommar är nu uppsatta vid Anders Halvarsa-kojan och i början av nya vägen från Dravagen. Innanför bommarna räknas området som arbetsplats och särskilda regler gäller. Även tillståndet för nya bergtäkten är klart.

 
   

© Glöte Byalag | info@glotebyalag.se | Sidan uppdaterad 2018-11-27